Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Pioniri izborili plasman u Međuregionalnu ligu

Pioniri izborili plasman u Međuregionalnu ligu

Pioniri Mladosti su uspešno prebrodili kvalifikacije i izborili plasman u Međuregionalnu ligu. Ovo samo po sebi ne bi bila neka naročito zanimljiva vest da se ne radi o generaciji dečaka koji su rođeni 2006. godine i mlađi. Tako je ova talentovana generacija koja je u prvoj polovini godine već napravila sjajne rezultate u konkurenciji mlađih pionira i takmičenju Basket 4kids, a koju predvodi trener Dejan Kolarević izborila plasman u ligu, gde će joj rivali biti ekipe pionira rođenih 2005.godine.

Na kvalifikacionom turniru održanom proteklog vikenda u Čačku naš pionirski tim je prvog dana poražen od najkvalitetnijeg tima Borca rezultatom 90:55. Bez obzira na ubedljiv poraz pioniri Mladosti su pokazali da su kadri da izbore plasman u MRL. To su pokazali u subotu kada su nakon sjajne igre ubedljivo savladali OKK Ivanjicu rezultatom 70:50. Poslednjeg dana kvalifikacionog turnira, Mladost je pobedila Top Zicer sa 70:46 i tako uz Borac obezbedila plasman u najkvalitetnijoj ligi za ovaj uzrast.

“Trenirali smo bez pauze celo leto. Boravili smo i deset dana na pripremama na Zlatiboru u drugoj polovini avgusta i to je očito dalo rezultate. Nakon opsežne analize u klubu smo zauzeli stav da je reč o generaciji koja zaista poseduje veliki kvalitet i potencijal. Cilj koji je zacrtan je bio plasman u MRL, jer želimo da ovim dečacima obezbedimo kvalitetno takmičenje. Oni su kroz kvalifikacije pokazali opravdanost našeg plana i zaista na briljantan način sebi obezbedili 22 prvenstvene utakmice, što će biti od kapitalnog značaja za njihov košarkaški razvoj. Bili smo lišeni usluga našeg ponajboljeg igrača Đorđa Bugarčića, ali su fanatičnom željom i borbenošću svi igrači nadomestili njegov izostanak. Veliko pojačanje nam je i 204 centimetara visoki Ognjen Jelić koji je ovog leta iz Nove Varoši stigao u klub i koji je jedini igrač rođen 2005.godine. Rezultatski cilj smo ispunili i sada ostaje da nastavimo sa kvalitetnim radom i napredujemo iz dana u dan“ – rekao je trener Dejan Kolarević.

Plasman u MRL su kroz baraž izborili i pioniri kluba Top Zicer. Reč je o generaciji igrača našeg kluba rođenih 2005.godine koje predvodi naš mladi trener Uroš Mijailović.

Pored nastupa u MRL pioniri Mladosti će igrati i regionalnu ligu Zapadne Srbije. Biće to svakako prilika da svi talentovani dečaci dobiju šansu i verujemo iskoriste je na najbolji način.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top