Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Završena Mini basket liga

Završena Mini basket liga

U sportskoj hali Mladost danas je odigrano šest utakmica završnog finalnog dana Mini basket lige za sezonu 2018/19. Brojni gledaoci su uživali u lepim potezima, ali pre svega velikoj borbenosti i želji kod svih igrača.

Prvo je digrana utakmica za treće mesto u konkurenciji I i II razreda. Ekipa Dragiša Mišović je bila bolja od tima škole Tanasko rajić i na kraju je zasluženo slavila rezultatom 29:16. Finale je donelo dosta više neizvesnosti. Milica Pavlović je ipak opravdala ulogu favorita i pobedila Vuk Karadžić sa 24:17. Najbolji strelac u ovoj konkurenciji je Petar Petrović iz pobedničkog tima koji je postigao tokom lige 59 poena. Pehar mu je uručila naša poznata košarkašica i reprezentativka Srbije Julijana Vojinović, koja je prve košarkaške korake načinila u našem klubu.

Najviše uzbuđenja je viđeno u utakmici za treće mesto kod III razreda. Tanasko Rajić je posle produžetka savladao borbenu ekipu Dragiše Mišović sa 21:20. U finalu ekipa Milica Pavlović stiže do drugog zlata, jer je posle bolje igre savladala Vuk Karadžić rezultatom 25:19.

Najbolji strelac u ovoj konkurenciji je Uroš Filipović iz drugoplasirane ekipe sa 24 postignutih poena.

Ekipa škole Tanasko Rajić do druge bronze stiže nakon utakmice za treće mesto kod četvrtaka. Savladana je ekipa Vuk Karadžić sa 24:17. U finalu ekipa Milica Pavlović u potpunosti opravdava ulogu favorita. Konačnih 37:24 protiv borbenog tima Dragiše Mišović pokazuju da je pobeda ostvarena rutinski posle bolje igre.

Najbolji strelac u ovoj konkurenciji je Aleksa Obrenić iz pobedničkog tima koji je tokom lige postigao 47 poena.

I ove sezone Mini basket liga je u potpunosti opravdala očekivanja. Svojim prvim takmičenjem najmlađi članovi našeg kluba su pokazali svoj talenat i želju za bavljenjem košarkom, što je i najbitnije u tom uzrastu. Najbolje i najperspektivnije očekuje uskoro i “prekomanda“ u takmičarsku selekciju.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top