Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Košarkaški klub Mladost Čačak

Košarkaški klub Mladost Čačak

KK Mladost Čačak

Košarkaški klub „Mladost“ je osnovan 6. februara 1995. godine. Stupanjem na snagu zakona o registraciji sportskih klubova stekli su se uslovi da se osnuje klub koji je proistekao iz škole košarke Čačak, koja je sa radom počela 1991. godine.

Iskusni i priznati košarkaški stručnjak Ratko Joksić, pokrenuo je već daleke 1991. godine školu košarke Čačak. Posle dugogodišnjeg rada u velikom broju klubova, kao i reprezentativnih selekcija, okupio je mlade i željne afirmacije trenere poput Doborila Jojića, Vladimira Androića, Dejana Tomića, Dragana Cvetkovića i ostale. Prionuli su svi zajedno poslu koji u početku nije bio nimalo lak. Trebalo je pronaći svoje adekvatno mesto na košarkaškom nebu Čačka, gde su već decenijama uspešno radila dva velika kluba srpske košarke Borac i Železničar. Od samog starta je bilo jasno da samo poštenim i kvalitetnim radom, u početku škola, a potom klub, mogu opstati i napredovati.

U početku se radilo u dosta teškim uslovima, kako na otvorenim terenima, tako i u školskim salama. Broj dece koji je rastao iz dana u dan bio je pokazatelj da su ljudi iz kluba na pravom putu.

Osnivačka skupština košarkaškog kluba YU-32 (sada Mladost) je održana 6. februara 1995. godine. Posle petogodišnjeg uspešnog rada škole košarke Čačak, stekli su se uslovi za osnivanje kluba, sa osnovim ciljem da se unapredi omasovljeni rad, što bi u svakom slučaju doprinelo unapređivanju košarkaškog sporta. Na osnivačkoj skupštini je izabrano i prvo predsedništvo kluba koje je brojalo sedam članova. Činili su ga istaknuti košarkaški i javni poslenici: Dane Stambolić, Draško Vučetić, Ratko Joksić, Dejan Tomić, Bratislav Radulović, Vladimir Androić i Dragan Plazinić.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top