Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Gradonačelnik Čačka primio mlade šampione

Gradonačelnik Čačka primio mlade šampione

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović organizovao je danas prijem za mlađe pionire Košarkaškog kluba Mladost koji su osvojili prvo mesto na nedavno održanom regionalnom turniru “Basket4kids“, koji se igrao u slovenačkom gradu Sežani u organizaciji Sport kluba.

Todorović im se zahvalio što su na pravi način predstavljali svoj grad i državu, navodeći da se radi o velikom uspehu jer se radi o neformalnom prvenstvu cele bivše Jugoslavije na kome je učestvovalo 170 ekipa.

 U svoje ime, u ime svojih saradnika i svih građana Čačka čestitam vam na divnom uspehu. Ubeđen sam da su među vama novi Mišovići, Kićanovići, Obradovići, Radoševići, Marinovići…Da je Čačak bio i da je i dalje grad sporta najbolji ste dokaz vi. Svi smo navijali za vas u toj finalnoj utakmici. Mislim da su svi Čačani gledali tu utakmicu. Najvažnije je da ste pobrali simpatije od kompletne publike i da su svi navijali za vas, iako ste igrali protiv domaćina. Nastavite dalje, škola na prvom mestu ali i sport — rekao je Todorović, zahvalivši se i trenerima na svemu što čine za košarku u gradu.

Direktor KK Mladost Dobrilo Jojić zahvalio se gradonačelniku na organizaciji prijema za košarkaše koji su ostvarili veliki uspeh i osvojili nezvanično prvenstvo bivše Jugoslavije u kategoriji mlađih pionira.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim dečacima koji su se sjajno ponašali, koji su dostojno reprezentovali grad, klub, Srbiju, na jednom velikom takmičenju koje je sjajno organizovao Sport klub. Najbolja satisfakcija je to što je cela hala navijala za ove dečake. Hvala još jednom na svemu što su uradili za ovaj klub i nadam se da je ovo samo početak njihove igračke karijre — rekao je Jojić koji je potom gradonačelniku uručio majicu sa natpisom Ja volim Čačak a na kojoj su imena svih igrača, kao i njegovu medalju koju je dobio kao zahvalnost za sve ono što je uradio za klub.

Trener Dejan Kolarević rekao je da iza ovog velikog uspeha stoji veliki i dugotrajan rad, da se sa ovom selekcijom radi dve i po godine a da se treninzi održavaju svakog dana.

— Ne treba govoriti šta znači za dečake ovog uzrasta igrati na takvoj sceni. Prvog dana turnira smo lagano zabeležili dve pobede, drugog dana smo bili na ivici ponora kada nas je savlado Slovan. To je bila bila naša najslabija igra. Međutim, završnog dana turnira ovi momci su se toliko digli psihološki da su u finalnoj utakmici šutirali slobodna bacanja 18 od 24, da su poslednjih 19 sekundi utakmice pogodili pet od šest slobodnih bacanja. To pokazuje njihovu psihološku stabilnost. To nije slučajno. Ovu selekciju treniramo dve i po godine, treniramo svakog dana. Sa nama je tu Ratko Joksić koji ima 78 godina i koji još uvek sa vekikim entuzijaznom dolazi u salu. Selekcija broji 24 dečaka, 12 je putovalo u Sloveniju. Ostali su tu navijali, sačekali su nas na Gradskom trgu — rekao je Kolarević.

Na prijemu se obratio i kapiten Pavle Nikolić koji se takođe zahvalio Gradu što je pomogao da tim otputuje u Sežanu.

— Ni jedan igrač nije sam zaslužan za pobedu već ceo tim. Igrali smo timski. Bio mi je problem da pogodim te penale ali sam se potrudio da to bude najbolje za nas. Nastavljamo sa treninzima već od sutra i idemo ka novim peharima — obećao je Pavle.

Završni turnir “Basket4kids“ održan je u sali u Sežani u kojoj se 1978. za Svetsko prvenstvo u Manili pripremala Košarkša reprezentacija Jugoslavije, kada smo i bili svetski prvaci.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top