Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Mladost na finalnom turniru Srbije “Basket4kids“

Mladost na finalnom turniru Srbije “Basket4kids“

Mlađi pioniri Mladosti su ostvarili vredan uspeh na kvalifikacionom turniru takmičenja “Basket4kids“ koje je danas održano u Vrnjačkoj Banji. Nađi mladi košarkaši su sa tri ubedljive pobede opravdali ulogu favorite izborivši plasman na finalni turnir Srbije.

U prvoj utakmici ekipa Dejana Kolarevića je ubedljivo savladala Slogu iz Kraljeva rezultatom 44:22. U drugom meču u grupi naš tim je bio bolji od Starog Rasa iz Novog Pazara sa 42:15. Sa ove dve pobede ostvaren je plasman u finale kvalifikacionog turnira. Rival Mladosti u borbi za plasman na finalni turnir Srbije je bila ekipa Mokre Gore iz Zubinog Potoka. Ni tu nije bilo rezultatske neizvesnosti, a konačnih 53:22 dovoljno govore o potpuno zasluženom trijumfu našeg tima. Ovom pobedom Mladost je izborila plasman među šest najuspešnijih ekipa na teritoriji Srbije u ovom veoma popularnom takmičenju koji organizuje poznata sportska televizija Sport Klub.

“Sve čestitke dečacima jer nije bilo lako za nekoliko sati odigrati tri utakmice i zabeležiti isto toliko pobeda. Za protivnike smo imali tri prvoplasirane ekipe mlađih kategorija iz Raško Kosovskog regiona što još jednom potvrđuje odličan rad u našem klubu. Izborili smo plasman na finalni turnir i to će biti lepa prilika da steknemo nova iskustva i ogledamo se sa novim rivalima. Turnir je organizovan na visokom nivou i zaista lepe utiske nosimo iz Vrnjačke Banje“ – rekao je trener Dejan Kolarević.

Finalni turnir Srbije je na program u aprilu. Pobednik sa tog turnira će steći pravo da se u maju mesecu u Sloveniji nadmeće sa pobednicima finalnih turnira iz preostalih država regiona.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top