Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Miloš Janković na Svetskom prvenstvu u Češkoj

Miloš Janković na Svetskom prvenstvu u Češkoj

reprezentacija u19

Reprezentacija Srbije je doputovala u Prag gde danas počinje Svetsko prvenstvo za selekcije do 19 godina. Među 12 izabranika selektora Dejana Mijatovića je i košarkaš Mladosti Miloš Janković. Tako se našem mladom centru ukazala prilika da do sada osvojenim reprezentativnim medaljama pridoda i odličje sa Svetskog prvenstva. Miloš je vrednim radom, po čemu je inače prepoznatljiv izborio svoje mesto u jednoj od najtalentovanijih generacija Srpske košarke.

“Velika je čast i obaveza igrati u dresu sa državnim grbom. Prvi put učestvujem na Svetskom prvenstvu i bilo bi sjajno da se okitimo jednom od medalja. Vredno smo radili i spremali se u prethodnih mesec i po dana. Atmosfera je dobra jer već godinama skoro ista selekcija nastupa na najvećim takmičenjima. Daću sve od sebe da opravdam poverenje selektora i na pravi način reprezentujem svoj grad i klub“ – rekao je pred polazak za glavni grad Češke Miloš Janković.

Uz našeg Miloša Srbiju će na SP u Češkoj predstavljati sledeći igrači: Stefan Pot, Jovan Novak, Nikola Jokić, Dušan Kutlešić, Vasilije Micić, Luka Anđušić, Nikola Milutinov, Nikola Janković, Mihajlo Andrić, Ognjen Dobrić i Đoko Šalić.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi “C” sa selekcijama Brazila, Australije i Senegala. Premijerni meč na šampionatu izabranici selektora Dejana Mijatovića odigraće danas od 15:30 časova protiv Brazila.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top