Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Srebro za “orliće“ i Miloša

Srebro za “orliće“ i Miloša

Srb Rus 1

U velelepnoj O2 Areni u Pragu večeras je završeno FIBA Svetsko prvenstvo U19. Reprezentacija Srbije je ostvarila fantastičan uspeh osvojivši drugo mesto, iza neprikosnovene selekcije Sjedinjenih Američkih Država, koja je slavila rezultatom 82:68.

Izabranici Dejana Mijatovića su celo prvenstvo igrali u visokom stilu i zasluženo izborili plasman u samu završnicu. Posle dve teške pobede u četvrtfinalu nad Hrvatskom(73:66), odnosno u polufinalu nad Australijom(63:58), naši juniori su pružili sjajan otpor najboljoj selekciji na svetu. Velika i ravnopravna borba se vodila skoro 35 minuta, kada su mladi Amerikanci iskoristili svoju fizičku superiornost i ostvarli nedostižnu prednost. Kreativnom i maštovitom igrom, naši juniori su pokazali da su zasluženo stigli do srebra, koje sija zlatnim sjajem.

Među 12 izabranih reprezentativaca je i naš igrač Miloš Janković, koji je tako osvojio treću medalju u dresu Srbije, ali objektivno najvredniju do sada. Košarkaški klub Mladost čestita Milošu, ali i ostalim igračima Srbije i selektoru Dejanu Mijatoviću i njegovim saradnicima.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top