Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Završena još jedna Mini basket liga

Završena još jedna Mini basket liga

mini

Košarkaški klub Mladost već nekoliko godina unazad sprovodi jedno veoma zanimljivo i specifično takmičenje. Reč je o mini basket ligi u kojoj se takmiče polaznici škole košarke našeg kluba. Obuhvaćeni su svi uzrasti, a utakmice se tokom više meseci igraju u prelepoj sportskoj dvorani Mladost. I ovog puta u nedelju 9.juna se stiglo do finalnog dana. Završnim mečevima je odlučeno ko su najuspešnije ekipe po razredima, kao i najbolji strelci. Pred velikim brojem gledalaca, koje su uglavnom činili roditelji mladih košarkaša, odigrano je ukupno sedam veoma zanimljivih i neizvesnih utakmica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U najmlađoj konkurenciji učenika prvog i drugog razreda učestvovalo je ukupno šest ekipa. U izuzetno zanimljivom finalnom meču ekipa osnovne škole Milica Pavlović je savladala ekipu Dragiša Mišović sa 19:14. Najbolji strelac u ovoj konkurenciji je Andrej Pavlović. I kod trećaka najbolja je bila ekipa škole Milica Pavlović. U finalu su savladali Vuk Karadžić sa ubedljivih 35:13, a najbolji strelac je Ognjen Petrović.

čekoKod četvrtaka ulogu favorita je opravdala ekipa škole Dragiša Mišović koja je u finalu savladala ekipu škole Vladislav Petković Dis iz Zablaća sa 26:19. Najbolji strelac kod četvrtaka je Milorad Čeković. Na samom kraju je odigrana i finalna utakmica ekipa starijih razreda u kojoj je Milica Pavlović savladala Tanasko Rajić sa 46:34.

“Mislim da je i ove godine Mini basket liga maksimalno opravdala svoje postojanje. Činjenica je da deci tog uzrasta od prvog do četvrtog razreda nedostaje takmičenje, pa u svakom slučaju sve to predstavlja jedno sasvim novo iskustvo za njih. Naravno uz redovne treninge, igranjem utakmica razvijaju ljubav prema košarci. Zahvalio bih se svim trenerima, posebno kolegama koji rade u školi košarke što su uložili maksimalan trud da sve protekne u najboljerm redu“ – nije krio zadovoljstvo koordinator mlađih selekcija našeg kluba Milorad Tešić.

 

milKlub je za članove pobedničkih medalja obezbedio zlatne medalje, dok su najbolji strelci dobili pehare. Poražene ekipe su nagrađene utešnim nagradama u vidu slatkiša.

tešoMladim košarkašima učešće u mini basket ligi predstavlja veliko iskustvo. Pored redovnih treninga koje imaju u svojim školama, stvaraju takmičarski duh i nastupaju neki po prvi put na velikoj košarkaškoj sceni. U košarkaškom klubu Mladost zbog velikog interesovanja dece već razmišljaju da naredne sezone mini basket liga traje tokom cele školske godine. To bi svakako bio još jedan od razloga da se brojni mališani u Čačku opredele za bavljenje košarkom, koja ima izuzetno dugu tradiciju u gradu na obalama Zapadne Morave.

dragiša

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top