Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Kadeti nesrećno ostali bez medalje

Kadeti nesrećno ostali bez medalje

KK Mladost

U Hali sportova na Novom Beogradu je od 18. do 20.aprila održan završni finalni turnir ABS Elektro kadetske lige Srbije. Među osam najuspešnijih ekipa u nakon ligaškog dela takmičenja, našli su se i kadeti Mladosti koji su u regularnom toku prvenstva zauzeli odlino četvrto mesto. Izabranici Mihaila Šušića su u 22 odigrana prvenstvena kola zabeležili izvanredan učinak, ostvarivši skor od 17 pobeda i 5 poraza.
Prvi rival na finalnom turniru je bila ekipa Fleša iz Beograda. Naši kadeti su u duelu sa neugodnim protivnikom opravdali ulogu favorita i zabeležili zasluženu pobedu rezultatom 74:67(13:24, 21:13, 17:15 i 23:15). Kadeti Mladosti su do pobede stigli pre svega zahvaljujući odličnoj igri u drugom, trećem i četvrtom periodu. Trema koju donosi utakmica u kup sistemu je bila očigledna u prvih deset minuta, ali su nakon toga stvari došle na svoje mesto. Najefikasniji akter ovog četvrtfinalnog meča je bio Nikola Kočović koji je postigao 27 poena. Odličan učinak su ostvarili i Popović, Gavrilović, Radovanović i Tutunović.
Protivnik u polufinalu je bila neprikosnovena ekipa Crvene zvezde koja je slavila sa ubedljivih 47:72(10:22, 17:12, 11:22 i 9:16). Jednostavno se protiv najkvalitetnijeg tima u Srbiji nije moglo bolje. Dvocifreni učinak u našem timu su ostvarili Kočović i Tutunović.
Poslednjeg dana turnira u utakmici za treće mesto protivnik kadetima Mladosti je bio stari rival Zemun. Posle velike borbe i dosta preokreta u kako su mnogi rekli najboljoj utakmici turnira Mladost je poražena rezultatom 69:73(22:24, 13:12, 20:21 i 14:16). Naši kadeti su bili nadomak velikog uspeha, jer su samo dva minuta pre kraja utakmice imali prednost od pet poena. Usledilo je nekoliko grešaka, ali i nedostatak sportske sreće, pa su se posle velike borbe pod svodovima hale sportova radovali Zemunci. Na drugoj strani velika tuga među našim igračima, koji su dali sve od sebe, ali i to nije bilo dovoljno za medalju, koja bi zaista bila izvanredan uspeh ove generacije košarkaša Mladosti. Uteha je stigla u vidu individualne nagrade Nikoli Kočoviću koji je sa ukupno 56 postignutih poena dobio pehar namenjen najboljem strelcu turnira.
“Ostaje veliki žal što jednu izuzetno uspešnu sezonu nismo krunisali osvajanjem medalje. Čestitam igračima na svemu što su pružali proteklih meseci, jer smo realno bili pravi hit ABS lige. Takođe mi je drago da je nekolicina naših igrača najavila visoke domete i verujem da će u narednom periodu bidi uzdanice našeg kluba’‘ – rekao je trener kadeta Mihailo Šušić.

Uz Šušića u stručnom štabu Mladosti su bili Dobrilo Jojić, Milorad Tešić i Dragan Cvetković. Dres Mladosti na finalnom turniru u Novom Beogradu su nosili sledeći igrači: Luka Milinković, David Nikolić, Matija Popović, Ivan Smiljanić, Nikola Kočović, Marko Tutunović, Uroš Jovančević, Luka Kurćubić, Ivan Gavrilović, Marko Radovanović, Naum Domanović i Mitar Stojanović.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top