Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » KK MLADOST Čačak – MORAVA

KK MLADOST Čačak – MORAVA

Košarkaši Mladosti su u susretu sa Moravom pretrpeli veoma neugodan poraz, kojim su napravili korak unazad kada je u pitanju borba za opstanak u prvoj B ligi. Takav epilog se nagoveštavao od samog početka, jer su borbeni gosti iz Vladičinog Hana furiozno ušli u meč. Već posle prvih deset minuta na semaforu sportske dvorane Mladost je stajalo 12:27, čime su gosti najavili vredan trijumf u Čačku.Do odlaska na veliki odmor košarkaši Morave povećavaju prednost, na činilo se nedostićnih plus 19, 23:42. U nastavku utakmice potpuno drugačija slika na parketu pred oko 200 gledalaca. Rastrčali su se domaći igrači i nošeni velikom podrškom sa tribina treću četvrtinu rešavaju u svoju korist sa 33:16 i više nego rezultatski aktivno se vraćaju u utakmicu. Četvrta četvrtina je donela izjednačenu igru, a gosti ne koriste napad za pobedu pa nakon 40 minuta velike borbe na semaforu stoji 75:75. Iskusniji gosti bolje otvaraju produžetak, ali se i Čačani ne predaju. Ipak, nekoliko grešaka što domaćih igrača, što nesigurne sudijske trojke za proizvod daju zasluženu pobedu Morave rezultatom 85:91.

Najefikasniji u timu Mladosti su bili Spasić sa 22, Janković sa 19 i Vučićević sa 15 postignutih poena. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Stojanović sa 20, Milenković je postigao 17, a Andrejević 15 poena. Svoj tim je izvanredno na terenu predvodio i iskusni plejmeker tima iz Vladičinog Hana Perica Mitić.

Ovim porazom košarkaši Mladosti su u velikoj meri pokvarili svoje čanse u borbi za opstanak. čačani su trenutno pretposlednji sa skorom od 6 pobeda i 11 poraza, a u narednom kolu gostuju u Aleksincu gde se sastaju sa ekipom Napretka.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top