Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Mladost treća na turniru Canestri senza reti

Mladost treća na turniru Canestri senza reti

Pioniri Mladosti su danas doputovali u Čačak posle učešća na velikom međunarodnom turniru Canestra senza reti u Italijanskom gradu Ivrea. Naš tim je u konkurenciji 16 ekipa iz Italije, Španije, Srbije i BIH osvojio odlično treće mesto.

U grupnoj fazi turnira su ostvarene tri pobede. Njpre je u prvom kolu savladana jedna od najboljih Italijanskih ekipa Colege Borgomanero sa 70:67. Mladost je imala prednost tokom svih 40 minuta, ali su Italijani zapretili u finišu. Drugog dana turnira ostvarene su dve pobede. Najpre je savladana ekipa Cernusco sa 71:53, da bi u večernjem turniru Mladost bila bolja od La Spezia rezultatom 78:41. U polufinalu turnira rival je bila ekipa Slobode iz Tuzle. Naš tim je u ovaj meč ušao sa ulogom favorita. Tako je i počela utakmica i brzo se stiglo do dvocifrene prednosti. Ipak, borbeni Tuzlaci su u nastavku utakmice preokrenuli situaciju na terenu i na kraju zasluženo slavili sa 68:78. U borbi za treće mesto Mladost je igrala protiv Crvene zvezde koja je u polufinalu poražena od Badalone. Beograđani bolje počinju meč i u petom minutu vode sa 16:8. Od tog trenutka naši igrači kreću sa igrom koja ih je krasila tokom cele godine. Na krilima Jakova Simovića, ali i ostalih, stanje na semaforu se menja i razlika raste iz minuta u minut. U pojedinim trenucima prednost našeg tima je bila i 20 poena. Ovacije sa tribina za nosioce igre tima Mladosti prilikom izmena su najbolje pokazale kako su naši momci igrali. Na kraju rutinska i zaslužena pobeda rezultatom 76:68, za zasluženo osvojeno treće mesto.

Naš igrač Jakov Simović je od strane domaćina izabran u idealnu petorku turnira.

“Sjajna prilika da još jednom učvrstimo veliko prijateljstvo sa našim prijateljima iz Italije koje traje čitavih 17 godina. Deca su se puna utisaka vratila u Čačaka i zaista su u Ivrei proveli pet nezaboravnih dana. Turnir je iz godine u godinu sve jači, tako da generalno možemo biti zadovoljni frezultatom. Ostaje žal zbog poraza u polufinalu, ali to je bila jedna od onih utakmica kada vam ništa ne polazi za rukom, dok su s’druge strane Tuzlaci odigrali iznad svojih mogućnosti i zasluženo pobedili. Uspeli smo da se dignemo nakon poraza i u jednoj teškoj utakmici odličnom igrom stignemo do pobede nad Crvenom zvezdom. Sve u svemu lep kraj jedne izuzetno uspešne i naporne godine za ovu talentovanu generaciju“ – rekao je trener Dejan Kolarević.

Direktor kluba Dobrilo Jojić je iskoristio priliku da na završnoj ceremoniji uruči prigodan poklon predsedniku kluba Letera 22 Paulu Cosaveli. Ovaj gest je naišao na sjajan prijem u prepunoj hali gde je naša kompletna ekipa ispraćena ovacijama.

Ostaje da svi zajedno pamtimo gostoprimstvo naših prijatelja iz Italije i uzvratimo istom merom početkom maja.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top