Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Pioniri putuju u Italiju

Pioniri putuju u Italiju

U Italijanskom gradu Ivrea od 27. do 30.decembra se održava dvadeseti međunarodni košarkaški turnir “Canestri senza reti“. Među 16 ekipa iz Italije, Španije, BIH i Srbije je i Mladost. Naš klub već šesnaesti put učestvuje na ovom prestižnom turniru, koji se igra pod pokroviteljstvom FIBA. Pioniri Mladosti su spremni da još jednom u dalekoj Ivrei na pravi način reprezentuju svoj klub, grad i Srbiju i sa nestrpljenjem očekuju polazak na put.

“Ne treba trošiti reči o ovoj talentovanoj generaciji dečaka rođenih 2006. i 2007. godine. Ovaj turnir u put u Italiju nam dolaze kao jedna prava nagrada za sve ono što smo ostvarili u 2019.godini. Putujemo kod naših starih i pravih košarkaških prijatelja sa kojima se intezivno družimo već 16 godina. Ovo je dvadeseti jubilarni turnir i smatram da su pred svima nama dani koje ćemo dugo pamtiti. Navikli smo na visoke rezultatske ciljeve, pa svakako sa takvim ambicijama putujemo u Ivreu. Turnir u Ivrei nam dolazi posle odličnih igara u MRL i serije od pet uzastopnih pobeda. Ipak, još jednom podvlačim da je primarni cilj druženje i još jače zbližavanje sa našom košarkaškom braćom iz Italije“ – rekao je trener Dejan Kolarević.

Put Italije kreće 13 igrača: Pavle Nikolić, Đorđe Bugarčić, Jakov Simović, Dušan Erić, Jakov Tatić, Mihajlo Lazović, Uroš Marić, Stefan Mirković, Marko Ljušić, Leon Lišanin, Miloš Nikolić, Petar Radović i Rastko Obradović. Uz ekipu će biti i direktor kluba Dobrilo Jojić.

Na turniru “Canestri senza reti“ učestvuje 16 ekipa. Mladost je u B grupi sa Italijanskim timovima Spezia, Basket Cernusco i Borgomanero.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top