Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Mladost nezvanični prvak nekadašnje Jugoslavije

Mladost nezvanični prvak nekadašnje Jugoslavije

U Sežani je od 23. do 25.maja održan završni F8 turnir takmičenja “Basket4kids“. Na ovom turniru su učestvovali prvaci pet država, jedan vicešampion i dve ekipe sa vajld kartom od strane organizatora. Srbiju su predstavljali mlađi pioniri Mladosti, koji su kroz dva kvalifikaciona turnira izborili plasman na F8 u Sežani.

Prvog dana turnira izabranici Dejana Kolarevića su savladali prvaka Severne Makedonije ekipu Vardara sa 37:29. U drugom meču naši mladi košarkaši su bili bolji od Vučića iz Zagreba rezultatom 52:42. Posle dve ostvarene pobede na startu turnira, drugog dana je usledio dosta neugodan poraz od Slovana iz Ljubljane rezultatom 44:40. Uprkos porazu, naš tim je izborio plasman u polufinale.

Popslednjeg dana takmičenja u prvoj polufinalnoj utakmici Mladost je bila bolja od prvaka Crne Gore ekipe Anagastuma iz Nikšića. Duel protiv veoma jakog rivala je protekao u potpunoj dominaciji Čačana koji su na kraju zasluženo slavili sa 38:25 čime su izborili plasman u veliko finale.

U završnoj predstavi naš tim je očekivao novi duel sa prvakom Slovenije. Posle velike i dramatične borbe košarkaši Mladosti nisu propustili priliku da se u potpunosti revanširaju vršnjacima iz Slovana za poraz u grupnoj fazi. Konačnih 43:41 za naš tim odslikavaju koliko je utakmica bila neizvesna, a nakon poslednjeg zvuka sirene na terenu je nastalo veliko slavlje koje su Čačani podelili sa svojim drugarima iz Skoplja, Nikšića, Zenice, Zagreba, Sežane i naravno komšija iz Sevojna.

Pored velikog pobedničkog pehara naš tim je pobedio i u takmičenju veština vladanja loptom. Jakov Simović je po oceni organizatora izabran za MVP igrača turnira, dok je uz njega član idealne petorke i Đorđe Bugarčić.

Ovaj istorijski uspeh za naš klub i grad ostvarili su sledeći igrači: Uroš Marić, Leon Lišanin, Jakov Simović, Pavle Nikolić, Stefan Mirković, Petar Radović, Rastko Obradović, Jakov Tatić, Mihajlo Lazović, Miloš Petrović, Dušan Erić i Đorđe Bugarčić.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top