Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Mlađi pioniri prvaci Srbije u taakmičenju “Basket4kids“

Mlađi pioniri prvaci Srbije u taakmičenju “Basket4kids“

U Vrnjačkoj Banji je danas održan F6 turnir prvenstva Basket4kids koji već drugu godinu organizuje sportska televizija Sport klub. U hali “Vlade Divac“ nadmetalo se šest ekipa koji su pobednici regionalnih turnira na nivou Srbije. Mlađi pioniri našeg kluba su u veoma jakoj konkurenciji ostvarili tri pobede i tako postali prvaci Srbije kada je u pitanju ovo veoma popularno takmičenje za ovu uzrasnu kategoriju.

U prvom meču u grupi Mladost je u dramatičnoj završnici savladala Kolubaru iz Lazarevca rezultatom 51:50. Pobednik ovog veoma uzbudljivog duela se nije znao do bukvalno poslednje sekunde. Na samo 4,5 sekundi pre kraja košarkaši iz Lazarevca su sa linije slobodnih bacanja stigli do prednosti od 50:49. Krenuo je poslednji napad Mladosti koji je okončaan prekršajem uz zvuk sirene. Jakov Simović je sa linije slobodnih bacanja oba puta bio precizan i tako svom timu doneo izuzetno važnu pobedu.

U drugoj utakmici naš tim je posle sigurne igre savladao Mladost 019 iz Zaječara rezultatom 45:31. Drugom pobedom je obezbeđeno prvo mesto u grupi i ujedno plasman u veliko finale.

Rival Mladosti u borbi za veliki pehar i plasman na regionaalni turnir u Sloveniju je bila borbena ekipa Sevojna koja je napravila prijatno iznenađenje savladavši Difens i Trijuf. Od početka utakmice igrači Mladosti, silno motivisani su preuzeli maksimalno kontrolu utakmice i tako je bilo do kraja. Kolektivnom igrom naš tim je sigurno čuvao stečenu prednost i na kraju zasluženo slavio sa 49:34. Kraj finalne utakmice bio je ujedno i početak velikog slavlja naših igrača, ali i brojnih navijača na tribinama.

Dodajmo da je u vitrine Mladosti stigao još jedan pehar, jer su mlađi pioniri trijumfovali i u takmičenju u šutiranju trojki, potvrdivši da dolaze iz grada košarke.

Boje Mladosti na F6 turniru su branili Uroš Marić, Jakov Tatić, Jakov Simović, Dušan Erić, Stefan Mirković, Mihajlo Lazović, Rastko Obradović, Leon Lišanin, Petar Radović, Miloš Petrović, Pavle Nikolić i Đorđe Bugarčić.

Pulene trenera Dejana Kolarevića očekuje F6 turnir regiona bivše Jugoslavije. Od 22. do 26.maja u Sežani za prvaka nekadašnje zajedničke zemlje će se nadmetati prvaci Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top