Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » F8 – nagrada za uspešnu sezonu

F8 – nagrada za uspešnu sezonu

U petak u Železniku počinje finalni turnir Roda juniorske lige Srbije. Osam najuspešnijih ekipa će se u dvoranim FMP-a boriti za titulu prvaka Srbije. Svoje mesto u probranom društvu je našla i juniorska ekipa Mladosti, koja je nakon ligaškog dela sezone osvojila sjajno šesto mesto.

“Verovali smo od početka u ovakav epilog i to nas je uz svakodnevni rad i trening dovelo do finalnog turnira. Ekipa je kroz ligu rasla, igrači su napredovali i mislim da je plasman na finalni turnir prava nagrada za sve njih. Podsetiću da smo u kvalifikacije ušli faktički kao prateća ekipa posle dogovora sa Borcem. Takođe treba naglasiti da gro naše ekipe čine momci rođeni 2001.godine koji će i naredne sezone imati pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Sve to govori da nismo uzalud proveli proteklih osam meseci i ja još jednom odajem priznanje igračima na svemu što su uradili u tom periodu“ – ne skriva zadovoljstvo trener Mihailo Šušić.

Juniori Mladosti su sa skorom od 12 pobeda i 10 poraza osvojili šesto mesto, pa će im rival u četvrtfinalu biti ekipa Mega Bemaxa.

“Na finalnom turniru faktički nema lakih rivala. Mega nas je dva puta savladala u sezoni, a poznaato je da je i učesnik Final foura Evrolige. Sigurno je da su favoriti, ali i mi imamo dovoljno razloga da se u najboljem svetlu predstavimo u Železniku. Putujemo rasterećeni svesni svog kvaliteta. Ono što očekujem od svojih igrača je da u petak daju sve od sebe i tako na još jedan način opravdaju dobre rezultate. Turniri ne retko donose iznenađenja, pa ne vidim razlog da se preterano opterećujemo. Želim daa uživamo i još jednom pokažemo da smo klub koji godinama unazad postiže najbolje rezultate u radu sa mlađim kategorijama južno od Beograda“ – zaključuje Šušić.

I igrači Mladosti sa nestrpljenjem očekuju nastup na F8 turniru u Železniku. Vredno rade svaakog dana i potajno se nadaju da mogu iznenaditi Megu.

“Zasluženo smo izborili plasman na F8. Kroz ligu smo igrali sve bolje i bolje i na kraju zasluženo stigli do šeste pozicije. Ja sam lično izuzetno zadovoljan sezonom jer sam dobio maksimalnu šansku, koju sam nadam se i iskoristio. Zajedno sa svojim drugovima daću sve od sebe da u petak iznenadimo Beograđane“ – poručuje Matija Dragićević.

“Atmosfera u ekipi je sjajna i sa nestrpljenjem očekujemo četvrtfinale. Megu dobro poznajemo, respektujemo je, ali se svakako unapred ne predajemo. Znamo šta nas je dovelo do F8 i maksimalnim angažovanjem i borbenošću ćemo se suprostaviti ekipi Mege. Na njima je pritisak i mislim da u tome leži šansa da ih iznenadimo“ – optimista je Lazar Kovačević.

Utakmica između Mladosti i Mege Bemax je poslednja na rasporedu i igra se u petak od 19 časova. U prethodna tri četvrtfinala se sastaju Partizan – Beko, Borac – Dinamik i Crvena zvezda – Mladost Veternik.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top