Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Za pehar i put u Sloveniju

Za pehar i put u Sloveniju

Mlađi pioniri Mladosti su ove sezone bez poraza. Sa maksimalnih 14 pobeda su okončali ligaški deo sezone u regionalnoj ligi i očekuje ih finalni turnir na nivou regiona Zapadne Srbije. Paralelno sa ovim prvenstvom najmlađa takmičarska selčekcija našeg kluba uspešno igra i u prestižnom takmičenju “Basket4kids“ koje organizuje poznata sportska televizija Sport Klub. Nakon trijumfa na regionalnom turniru u nedelju u Vrnjačkoj Banji ih očekuje završni F6 turnir na nivou Srbije. Pobednik ovog turnira će steći pravo da u maju učestvuje na regionalnom turniru u Sežani, gde će se nadmetati prvaci Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije.

“Dečaci su za sada u potpunosti opravdali očekivanja kada je u pitanju ova sezona. Ova selekcija je na okupu dve i po godine i radi se o veoma talentovanoj generaciji koja je posvećena košarci. Uz zvaničnu ligu odazvali smo se pozivu organizatora i uzeli učešće u prvenstvu “Basket4kids“. Sjajno organizovano takmičenje i prilika za naše igrače da se odmere sa vršnjacima iz ostalih delova Srbije. Ne krijemo da sa najvećim ambicijama putujemo u Vrnjačku Banju. Rivali u grupi su nam Kolubara i Mladost 019 iz Zaječara. Ukoliko zabeležimo te dve pobede plasirali bi smo se u finale i faktički igrali za prvaka Srbije i plasman u Sloveniju. Dečaci sa nestrpljenjem očekuju ovo takmičenje, svesni svog kvaliteta i znanja i naravno uz respekt za rivale. Samo takmičenje je vrhunski organizovano, uz prenose na Sport Klubu, što predstavlja dodatni motiv da pružimo najviše što možemo i na pravi način reprezentujemo klub i grad“ – rekao je trener Dejan Kolarević.

Uz utakmice na F6 turniru će biti organizovana i takmičenja u šutiranju trojki i driblingu. U drugoj grupi su Difens iz Novog Sada, Trijumf iz Niša i Sevojno.

“Vredno smo se pripremali za ovo takmičenje koje nam mnogo znači. Želimo da pobedimo i tako izborimo plasman na regionalni turnir što bi zaista bila kruna jedne sjajne godine. Dosadašnje igre i rezultati nam daju za pravo da se nadamo uspehu u Vrnjačkoj Banji“ – rekao je igrač Đorđe Bugarčić.

“Atmosfera u ekipi je izvanredna. Dobro se družimo i slažemo i na terenu i van njega. Znamo da neće biti lako, ali nam je želja da damo sve od sebe i sa tri pobede osvojimo prvo mesto u Srbiji i obezbedimo plasman u Sežanu“ – optimista je Pavle Nikolić.

Prvu utakmicu u hali “Vlade Divac“ mlađi pioniri Mladosti igraju u nedelju 21.aprila protiv Kolubare iz Lazarevca u 10 časova. Dva časa kasnije rival im je Mladost 019 iz Zaječara. Turnir se igra po prvailima pasarele koja su prilagođena katergoriji mlađih pionira.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top