Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Crno beli drugi put bolji od kadeta

Crno beli drugi put bolji od kadeta

Kadeti Mladosti su u okviru 18.kola Triglav lige Srbije poraženi od Partizana rezultatom 63:74. Beograđani su po drugi put u sezoni savladali naš kadetski tim. Uzroke poraza treba pre svega tražiti u nedostatku koncetracije naših igrača, što nije bio slučaj u nekim prethodnim mečevima. To je i uzrokovalo da prvih deset minuta Beograđani reše u svoju korist uz podatak da su naši igrači u tom periodu promašili četiri slobodna bacanja i tri zicera. Uz katastrofalan procenat šuta iz igre(20/72) bolji epilog se nije mogao ni očekivati. Preostali deo utakmice se sveo na sustizanje prednosti, ali su crno beli kadeti sve napade odbili i na kraju zasluženo slavili.

Dvocifreni učinak u timu Mladosti su ostvarili Obućina sa 24(šut iz igre 8/22), Zlatanović sa 15(4/17) i Veljko Ilić sa 11(3/6) postignutih poena. Od ostalih nosilaca igre Miloš Ilić je šutirao iz igre 4/11, Obradović 1/8, a Kolarević 0/4. Sa takvim procentom šuta i manjkom kolektivne igre(koja ih je krasila pre sedam dana u Zemunu) se ne mogu pobediti ni mnogo slabiji rivali od Partizana. O kolektivnoj igri naših igrača svedoči i statistički podataka da su za 40 minuta igre zabeležili svega 9 asistencija. Bilo bi nekorektno ne pomenuti veoma dobru igru Andrije Nikolića koji je na korektan način odradio zadatke na poziciji 1.

Uprkos porazu Mladost je i dalje u sredini tabele sa skorom od po 9 pobeda i poraza. U narednom kolu kadeti Mladosti dočekuju Slobodu.

MLADOST – PARTIZAN 63:74(16:18, 19:23, 14:14, 14:19)

MLADOST: Majstorović, Nikolić, Gemaljević, Kolarević, Obradović 3, V.Ilić 11, Vujović, Zlatanović 15, Obućina 24, Stevanović 1 i M.Ilić 9.

 

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top