Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Zaslužen trijumf posle preokreta

Zaslužen trijumf posle preokreta

IMG_2851

DRUGA MUŠKA LIGA 10.kolo: MLADOST – MORAVA 85:83(17:26, 16:16, 26:20, 26:21)

Sportska dvorana Mladost, gledalaca 100. Sudije Pavlica(Beograd), Simić(Zemun) i Tadić(Užice).

MLADOST: Vasilijević, Savić, Pejčinović 14, Rakićević 16, Kočović 18, Šarančić, Ćirić 13, Domanović, Ilić, Šćekić, Jovanović 9, Knežević 15.

MORAVA: Kostić, Radivojević 22, J.Jovanović, Tešanović 13, V.Jovanović 9, Stanisavljević, Milenković 7, Stevanović, Stojanović 2, Stanković 12, Grujić 18. 

U odličnoj košarkaškoj predstavi Mladost je stigla do značajne pobede u borbi za opstanak u drugoj ligi. Posle velike borbe i preokreta u drugom poluvremenu izabranici Vladimira Zlatanovića su slavili rezultatom 85:83.

Prva četvrtina je protekla onako kako su priželjkivali gosti iz Vladičinog Hana. Uveli su mladi tim Mladosti u mirnu igru, kažnjavajući svaku grešku u odbrani. Tada su i stigli do devet poena viška. I prvih pet minuta drugog perioda su protekla u sličnom stilu. U 15.minutu na semaforu sportske dvorane Mladost je stajalo 27:42 i malobrojni gledaoci su već pomislili da će prisustvovati novom porazu našeg tima. Ipak u nastavku utakmice drugačija slika na terenu. Daleko agresivnija igra u odbrani je počela da daje rezultat, a sjajni Ćirić je sa tri veoma bitne trojke pokrenuo svoj tim i u napadu. Rezultatska klackalica je potrajala do poslednjeg zvuka sirene. Pokušavali su gosti trojkama da se vrate u igru i u tome donekle uspevali. Naši igrači su bili uglavnom mirni i precizni sa linije slobodnih bacanja, a centar Morave Grujić je u poslednjem napadu gostiju promašio šut za pobedu.

Mladost je velikom željom i borbenošću u nastavku utakmice stigla do pobede koja produžava nadu da se može i dalje aktivno boriti u borbi za opstanak. Uz već pomenutog Ćirića veliki doprinos drugoj prvenstvenoj pobedi su dali i Kočović, Rakićević, Pejčinović, Knežević i kapiten Jovanović.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top