Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Juniori startuju u kvalifikacijama

Juniori startuju u kvalifikacijama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sutra u Požegi počinju kvalifikacije za jedinstvenu juniorsku ligu Srbije. Za dva mesta koja vode u elitu boriće se devet juniorskih timova sa regiona Zapadne Srbije. Juniori Mladosti se nalaze u C grupi sa ekipama Užica i MO15 iz Šapca. U prvoj utakmici u petak izabranici Mihaila Šušića se od 16 časova sastaju sa ekipom MO15, dok će u subotu u istom terminu igrati protiv Užica. Pripreme su privedene kraju , a pred našim juniorima su dva ključna vikenda u sezoni.

“Poučeni negativnim iskustvom od prošle godine, preduzeli smo sve da maksimalno spremni dočekamo prvi kvalifikacioni turnir. Ne smemo dovesti u pitanje plasman u ligu Srbije, jer bi to bilo katastrofalno za naše mlade igrače, koji prošle sezone nisu imali priliku da se nadmeću sa svojim najboljim vršnjacima. Bitno je da u ovom trenutku mogu računati na sve igrače i da ćemo kompletni nastupiti u Požegi. Ovo je jedan novi juniorski tim koji je pretrpeo promene u odnosu na prošlu godinu, ali mislim da je kadar da izbori mesto u elitnom takmičenju. Napustili su nas Radovanović, Popović, Gavrilović i Tutunović. Očekujem da sa dve pobede osvojimo prvo mesto u grupi, a onda ćemo tek razmišljati o drugom krugu kvalifikacija“ – rekao je trener juniora Mihailo Šušić.

Sistem takmičenja je takav da će plasman u drugi krug kvalifikacija izboriti tri prvoplasirane i najbolja drugoplasirana ekipa. U drugom krugu kvalifikacija koji se takođe narednog vikenda igra u Požegi, igraće se po liga sistemu, a dva najbolja tima će izboriti plasman u jedinstvenu ligu Srbije.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top