Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Pioniri u direktnom duelu deklasirali MBA za mesto na polufinalu KSS

Pioniri u direktnom duelu deklasirali MBA za mesto na polufinalu KSS

U sjajnoj atmosferi sale u Kragujevcu pioniri Mladosti su ubedljivo savladali ekipu MBA rezultatom 69:88. Duel direktnih konkurenata za poziciju koja vodi na polufinalni turnir KSS je u potpunosti pripao našem timu, koji je vodio svih 40 minuta.

Od samog početka utakmice izabranici Dejana Kolarevića su iako godinu dana mlađi od rivala puni samopouzdanja krenuli ka pobedi. Čvrsta odbrana je itekako “oterala“ Kragujevčane od koša, dok je s’druge strane napad bio raznovrstan i izuzetno precizan. Posle prvih deset minuta igre na semaforu je stajalo 18:29. U drugih deset minuta uporni domaćini pokušavaju da uhvate rezultatski priključak, pa se na veliki odmor odlazi sa rezultatom 42:48.

U nastavku utakmice na parketu je viđena još veća borba. Kragujevčani u 25.minutu stižu do prvog i jedinog izjednačenja na utakmici, 51:51. To nije pokolebalo naše hrabre igrače koji kreću u odlučujući nalet. Rešetali su Simović, Bugarčić i Erić koš domaćina iz svih pozicija, a nadovezao se i Tatić sa dve bitne trojke. Svoj doprinos kao i obično daju Lišanin, Gujaničić, Lazović, Radović, Nikolić i Jelić, tako da su svoje minute na kraju dobili i najmlađi Petrović i Bjelić.

Sjajno ponašanje i igra našeg tima je na kraju pozdravljena ovacijama sa tribina, jer je Mladost danas u Kragujevcu imala izvanrednu podršku. Tri kola pre kraja ligaškog dela sezone Mladost se nalazi na odličnom četvrtom mestu sa skorom od 13 pobeda i šest poraza. U narednom kolu naši pioniri dočekuju Kruševac i pobedom bi dva kola pre kraja i teoretski obezbedili plasman među 16 najboljih pionirskih ekipa Srbije, u konkurenciji sa godinu dana starijim ekipama.

MBA – MLADOST 69:88(18:29, 24:19, 16:19, 11:21) 

MLADOST: Radović, Bugarčić 24, Simović 29, Nikolić, Tatić 6, Lazović 3, Petrović, Jelić, Lišanin 1, Bjelić, Gujaničić 2 i Erić 23.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top