Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Trijumf hrabrih pionira posle produžetka

Trijumf hrabrih pionira posle produžetka

Pioniri Mladosti su u derbi utakmici 8.kola Međuregionalne lige savladali odličnu ekipu MBA iz Kragujevca sa 82:78. Da bi bio poznat pobednik ove izuzetno dramatične i neizvesne utakmice bilo je potrebno da se odigra pet dodatnih minuta, jer je posle 40 minuta velike borbe na semaforu hale Mladost stajalo 70:70.

Od samog početka se videlo da će utakmica biti jako neizvesna do kraja. Trećeplasirana ekima MBA je u dosadašnjem toku sezone pretrpela samo dva poraza i to od vodećih timova na tabeli. Naši mladi igrači koji igraju ove sezone u konkurenciji sa starijim ekipama su odlično otvorili meč i veoma brzo nametnuli svoj ritam. Prvu četvrtinu Mladost rešava u svoju korist sa 19:15. Do odlaska na veliki odmor razlika se povećava jer je rezultat drugih deset minuta 14:13. Prvi minut trećeg perioda je mogao biti ključan za konačan epilog. Visoki Jelić u intervalu od samo nekoliko sekundi dobija dve lične greške i Mladost ostaje bez svog prvog centra. koriste to kvalitetni gosti iz Kragujevca i polako ali sigurno prelaze u vođstvo. Omaleni, ali borbeni Radović sa pet vezanih poena vraća naš tim u egal i neizvesnu završnicu.

Iako je nepuna dva minuta pre kraja MBA imao prednost od sedam poena, nošeni sjajnom podrškom sa tribina naši igračio se ne predaju i poenima Tatića, Erića i Simovića stižu do produžetka. U dodatnih pet minuta igrači Mladosti poslednjim atomima snage uspevaju da slome otpor odličnih gostiju. Erić postiže dve trojke, Bugarčić je nezadrživ u dva prodora, a Simović sa linije slobodnih bacanja stavlja tačku na veliku pobedu, koja je pionirski tim Mladosti dovela do deobe trećeg mesta u MRL.

MLADOST – MBA 82:70(19:15, 14:13, 13:22, 24:20, 12:8)

MLADOST: Živković, Bugarćić 23, Simović 16, Nikolić 3, Mirković, Radović 7, Obradović, Tatić 7, Bjelić, Petrović, Erić 22 i Jelić 4.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top