Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Kadeti do druge pobede uz dosta truda

Kadeti do druge pobede uz dosta truda

U utakmici 4.kola Triglav lige Srbije kadeti Mladosti su savladali Actavis Academy iz Leskovca rezultatom 88:80. Gledaoci u hali kraj Morave su pratili borbenu i do kraja neizvesnu utakmicu, punu preokreta u kojoj je na kraju slavio naš tim.

Gostu su bolje otvorili meč i prvi period su rešili u svoju korist rezultatom 14:19. U drugih deset minuta kadeti Mladosti su dominantni i na pauzu odlaze sa pet poena viška, 44:39. Da je utakmica puna preokreta potvrđuje i treća četvrtina koja protiče u znaku Leskovčana(14:26). Nisu naši igrači imali rešenja za sjajnog Gorana Stefanovića, koji je iz svih pozicija rešetao koš Mladosti, ujedno i razigravajući svoje saigrače. Posle dva minuta igre u poslednjem periodu gosti imaju maksimalnih 9 poena prednosti i mnogi su tada pomislili da bodovi odlaze u Leskovac. Ipak, naši momci pokazuju karakter. Obradović i Kolarević pogađaju bitne trojke, Zlatanović je dobar u prodoru, a Obućina vlada pod oba koša. Prednost gostiju se polako topi i na dva minuta do kraja Mladost preuzima vođstvo, koje ne ispušta do završetka utakmice.

Teret ove utakmice je iznela startna petorka našeg tima. Obućina je postigao 29, Obradović 24, Zlatanović 21, Kolarević 8, a uvek borbeni Aleksić 6 poena. Kod dobrih gostiju iz Leskovca odskočio je Stefanović sa 33, ali su ga dobro pratili Zdravković sa 17 i Gavrilović sa 9 postignutih poena.

U narednom kolu kadeti Mladosti gostuju ekipi Mega Bemaxa.

MLADOST – ACTAVIS ACADEMY 88:80(14:19, 30:20, 14:26, 30:15)

MLADOST: Matović, Nikolić, Majstorović, Kolarević 8, Obradović 24, Gemaljević, Vujović, Jelušić, Zlatanović 21, Obućina 29, Aleksić 6 i Stevanović.

 

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top