Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Pioniri putuju u Italiju

Pioniri putuju u Italiju

DSC01057

Trinaesti put naša pionirska selekcija će učestvovati na prestižnom međunarodnom turniru “Canestri Senza reti“ koji se održava u Italijanskom gradu Ivrea. Ovaj tradicionalni turnir koji okuplja 16 ekipa iz nekoliko zemalja se održava petnaesti put u ovom živopisnom Italijanskom gradiću. Ove godine put severa Italije kreće generacija dečaka rođenih 2001.godine, koju kao trener predvodi Dejan Kolarević.

“Ovo je jedna lepa tradicija koju negujemo godinama. Sa sportskim prijteljima iz Italije sarađujemo dugi niz godina i učešće na ovom turniru predstavlja krunu svake generacije. Mi smo počeli već daleke 2003.godine kada se selekcija dečaka rođenih 1990. godine okitila prvim mestom. Od tada smo imali dosta uspeha, ali je cilj pre svega da se naša deca upoznaju sa vršnjacima iz drugih zemalja, ali i vide jedan od najlepših Italijanskih gradova. Dečaci su smešteni u porodicama, gde će svakako steći nova prijateljstva i naučiti nešto novo“ – rekao je trener Kolarević.

Naša ekipa je u grupi B gde će u prvoj fazi turnira odmeriti snage sa tri Italijanske ekipe.

“Meni je ovo treći put da predvodim ekipu na ovom turniru i moram reći da je kvalitet iz godine u godinu sve bolji. Italijanske ekipe su mnogo napredovale, a podatak da uz nas i Foku iz Kragujevca učestvuje i Crvena zvezda, dovoljno govori o kvalitetu. Mislim da ova generacija ima kvalitet da ponovi uspeh nekih prethodnih koje su iz Ivree donosile pobedničke pehare. Ipak, akcenat je pre svega na jednom pravom reprezentovanju kluba, grada i Srbije i tu nemam nikakvu dilemu da će dečaci opravdati poverenje“ – zaključuje trener Dejan Kolarević.

logo-canestrisenwareti

Mladost će na turniru u Ivrei predstavljati Matija Savić, Aleksa Šušić, Boško Bumbić, Marko Aničić, Andrija Stojanović, Andrej Božović, Stefan Despotović, Matija Tutunović, Lazar Kovačević, Uroš Juković, Nikola Petković i Petar Marić. Uz trenera Dejana Kolarevića put Ivree kreće i trener kadeta Mihailo Šušić. Pioniri kreću na put u četvrtak 25.decembra u 12,30 dok je povratak planiran za poslednji dan 2014.godine.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top