Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Juniori “gaze“ sve pred sobom

Juniori “gaze“ sve pred sobom

požega svi

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 15.kolo: MLADOST – SLOBODA 91:77(18:21, 27:19, 29:11, 17:26)

Sportska dvorana Mladost, gledalaca 50. Sudije Jovašević i Nikitović.

MLADOST: Milinković 3, Savić 18, Smiljanić, Rakićević 25, Kočović 9, Nikolić 6, Ćirić 10, Milović 3, Stojanović, Šćekić 5, Stamenić 12, Šarančić.

SLOBODA: Miljanoć 10, Andrić 1, Temelkovski, Koprivica 14, Čorbić 10, Mandić 13, Pašajlić 20, Milisavljević 45, Bjelak 5.

Juniori Mladosti nastavljaju sa izvanrednom serijom igara i rezultata. U okviru 15.kola Juniorske lige Srbije Mladost je zasluženo savladala Slobodu rezultatom 91:77. Kako igraju izabranici sjajnog trenera Mihaila Šušića najbolje ilustruje podatak da su poslednji poraz pretrpeli poslednjeg dana novembra od Crvene zvezde. Od tada traje serija od osam uzastopnih pobeda juniora našeg kluba, koji se posle neuspeha u protekle dve sezone ponovo vraćaju u vrh srpske košarke.

Do jedanaestog trijumfa u sezoni juniori Mladosti su stigli zahvaljujući odličnoj igri u drugom i trećem periodu. Početak utakmice je pripao Užičanima, ali su brzo Rakićević i društvo preuzeli stvar u svoje ruke. U pomenuta dva perioda Čačani su postigli čak 56 poena, a primili samo 30, pa je epilog bio poznat. Iskoristio je trener Mihailo Šušić veliku razliku, pa su poslednji kvartal odigrali igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem toku sezone.

Najefikasniji u timu Mladosti je po običaju bio Petar Rakićević koji je za 26 minuta provedenih u igri postigao 25 poena. Savić je postigao 18, Stamenić 12, Ćirić 10, a Kočović 9 poena. Treba napomenuti da trener Šušuić ponovo nije mogao da računa na centra Nikolu Ilkića koji se nije oporavio od povrede. U gostujućem sastavu bolji od ostalih su bili Pašajlić sa 20 i Košrivica sa 14 postignutih poena.

Juniori Mladosti zauzimaju treće mesto sa skorom od 11 pobeda i samo 4 poraza. U narednom kolu naše juniore očekuje veliki derbi u Beogradu, gde gostuju drugoplasiranoj ekipi Partizana.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top