Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Velika pobeda juniora

Velika pobeda juniora

IMG_3520

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 3.kolo: MLADOST – MEGA VIZURA 62:58(17:14, 18:14, 12:18 i 15:12)

Sportska dvorana Mladost, gledalaca 100. Sudije Matić i Radosavljević(Kragujevac).

MLADOST: Milinković, Savić 9, Smiljanić, Domanović, Kočović 25, Nikolić, Ćirić 11, Gavrilović, Ilić 11(17 skokova), Šćekić 6, Lazić, Stojanović.

MEGA VIZURA: Stanojević 1, Bjelobaba 7, Bogdanović 13, Savković 3, Đorđević, Jakovljević 2, Grušanović, Veljković 21, Matić 6, Koracin 4, Musić 1, Šljivančanin.

Juniori Mladosti su ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni. Ekipa Mihaila Šušića je u odličnoj košarkaškoj predstavi savladala Mega Vizuru rezultatom 62:58. Iako su u utakmicu sa jednom od najkvalitetnijih juniorskih ekipa u Srbiji ušli bez povređenog Rakićevića, juniori Mladosti su od samog početka stavili gostima do znanja da ne priznaju ulogu favorita, koja je bila na strani Zemunaca. Agresivnom igrom u odbrani, juniori Mladosti su u potpunosti osujetili najudarnije igrače Mege, dok je ton igri u napadu ponovo davao sjajni Nikola Kočović. Trener Mihailo Šušić je maestralno vodio svoj tim sa klupe i čestim i pravovremenim izmenama držao veoma visok ritam igre svog tima. Gosti su u finišu stigli do pet poena prednosti, ali se naši igrači ni tada nisu predavali. Bitna trojka Ćirića, poeni sa poludistance Šćekića su bili uvod u završni udarac Kočovića, koji je prosto oteo “živu“ loptu Jakovljeviću i elegantno je položio u koš gostiju za konačnih 62:58. Treba posebno istaći još jednu sjajnu partiju centra Nikole Ilića, koji je zabeležio čak 17 skokova. Iako niži, naši igrači su ostvarili čak 11 skokova više od gostiju, a posebno treba apostrofirati 19 ofanzivnih skokova.

IMG_3518

“Jako teška utakmica, ali i jako bitna pobeda za nas. Imali smo za rivala jednu od najbolje selektiranih ekipa u Srbiji, ali smo zasluženo stigli do prve pobede. Ovaj trijumf dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da su petorica naših igrača sinoć igrala za prvi tim u proseku po 25 minuta i da smo u Čačak stigli oko 2 časa posle ponoći. Sve to smo potisli u drugi plan i bez povređenog Rakićevića stigli do velike pobede“ – rekao je trener Mladosti Mihailo Šušić.

U narednom kolu juniori Mladosti gostuju u Užicu gde se sastaju sa ekipom Slobode.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top