Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Maestralni Kočović za prvu radost

Maestralni Kočović za prvu radost

IMG_3479

MLADOST – NAPREDAK MAKSI KO 76:75(17:19, 16:14, 17:17 i 26:25)

Sportska dvorana Mladost, gledalaca 100. Sudije Semjaniv, Petrović i Arsić.

MLADOST: Vasilijević, Savić 8, Pejčinović 8, Rakićević 7, Kočović 24, Šarančić, Ćirić, 13, Smiljanić, Stojanović, Šćekić, Jovanović 2, Knežević 14.

NAPREDAK MAKSI KO: Šikman 6, Davidović, Raičević 9, Stanojević 9, Luković 21, Miladinović 12, Kesar 3, Mojsilović, Šćepanović 6, Jusić, Đukić 6, Ćirović 3.

Košarkaši Mladosti su u sjajnoj predstavi stigli do prve pobede u sezoni. Završnica utakmice je bila za infarkt, a naš tim je stigao do pobede trojkom sjajnog Nikole Kočovića u poslednjoj sekundi meča.

Svih 40 minuta su protekli u izjednačenoj i ravnopravnoj borbi. Oba tima su se smenjivala u vođstvu, a pobednik je odlučen u bukvalno poslednjoj sekundi. Samo sedam sekundi pre kraja najbolji košarkaš gostiju Luković je polovično bio uspešan sa linije slobodnih bacanja i Napredak je poveo sa 73:75. Mnogi su u sportskoj dvorani Mladost pomislili da je pitanje pobednika rešeno, ali ne i Nikola Kočović. Maestralni mladi igrač Mladosti je poveo poslednji napad svog tima i bukvalno sa zvukom sirene postigao svoju šestu trojku iz isto toliko pokušaja za veliku radost naših mladih igrača i vernih navijača. Tako je sve ono što se dešavalo u 39 minuta i 59 sekundi stalo u taj sjajan potez mladog Kočovića.

IMG_3478

“Nismo klonuli duhom i mislim da smo naplatili neke poraze koje smo doživeli na sličan način. Neko je morao preuzeti odgovornost i mnogo mi je drago što je lopta prošla kroz obruč. Ova pobeda nam mnogo znači i na polju samopouzdanja posle tri startna poraza“ – rekao je meč viner Nikola Kočović.

IMG_3470

Zadovoljstvo nije krio i trener Vladimir Zlatanović:

“Velika pobeda za nas posle tri poraza. Mi smo jednostavno bili u krizi rezultata, ali to je i očekivano s’obzirom na neiskustvo. Ovo je veliki podstrek za sve nas u borbi za opstanak koja nas očekuje“.

Uz već pomenutog Kočovića treba izdvojiti i odličan učinak Kneževića, Ćirića, ali i svih ostalih igrača koji su dali veliki doprinos prvoj i veoma bitnoj pobedi tima Mladosti u novom prvenstvu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top