Home
Nalazite se ovde:Naslovna » Vesti » Poraz posle drame

Poraz posle drame

IMG_3421

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 1.kolo: MLADOST – VRŠAC 90:94(32:25, 11:21, 22:17, 14:16 i 11:15)

Sportska dvorana Mladost, gledalaca 150. Sudije Jovašević i Marković(Čačak).

MLADOST: Milinković, Savić 17, Domanović, Jordović, Kočović 22, Nikolić 8, Ćirić 17, Kurćubić, Ilić 22, Šćekić 4, Šarančić, Gavrilović.

VRŠAC: Prokić, Kostić, Mitrović 5, Vasiljević 20, Apić 23, Karadžić 10, Beslac, Šljukić, Pavlović 11, Jović, Kostić 6, Davidovac 19.

Oko 150 gledalaca u sportskoj dvorani Mladost prisustvovalo je izuzetno dramatičnoj utakmici u kojoj je slavio srećniji tim Vršca. Na otvaranju nove juniorske sezone timovi Mladosti i Vršca su odigrali meč u kome su pokazali svu lepotu košarke. Počelo je dalekometnom paljbom sa obe strane, pa su prisutni gledaoci u prvoj četvrtini videli neverovatnih 57 poena. Oba tima su se u narednom delu utakmice smenjivala u vođstvu, a Čačani su u jednom trenutku imali i dvocifrenu prednost. Posebno uzbudljiv je bio sam finiš. Sjajni Nikola Kočović sedam sekundi pre kraja postiže trojku i Mladost vodi sa 79:76. Nakon tajm auta gostiju Ilić pravi faul i 5,5 sekundi pre kraja šalje na liniju slobodnih bacanja Vasiljevića. Bek gostiju pogađa prvo slobodno bacanje, drugo promašuje. Lopta se odbija do Kočovića koji je “vadi“ iz auta, šalje ponovo ka Vasiljeviću koji iz dvokoraka sa skoro šest metara pogađa uz zvuk sirene i uvodi utakmicu u produžetak.

IMG_3413

U dodatnih pet minuta gosti su imali više samopouzdanja i na kraju stigli do vredne pobede, mada nimalo ne bi bilo nepošteno da su se radovali juniori Mladosti, kojima se zaista ništa ne može zameriti. Ponovo zbog povrede trener Mihajlo Šušić nije mogao da računa na Rakićevića. Treba istaći veliku borbenost naših mladih igrača, a posebno učinak centra Nikole Ilića koji je uz 22 postignuta poena imao čak 18 skokova.

U narednom 2.kolu juniorske lige Srbije ekipa Mladosti gostuje u Zemunu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2013 KK Mladost Čačak

Scroll to top